Šport > Košarka
649 ogledov

Prvaki našli recept za volkove: "To je spremenilo potek tekme"

Nikola Jokić Profimedia
Branilci naslova Denver Nuggets so na tretji tekmi znižali zaostanek v seriji z Minnesoto Timberwolves na 1:2 v zmagah. Košarkarji Indiana Pacers so po dveh zaporednih porazih prvič premagali New York Knicks.

Košarkarji Denver Nuggets so v polfinalu zahodnega dela končnice severnoameriške lige NBA v Minneapolisu s 117:90 ugnali Minnesoto Timberwolves, s tem so branilci naslova prvaka znižali izid v zmagah na 1:2. Slednje je v polfinalu vzhodnega dela uspelo tudi ekipi Indiana Pacers, ki je doma New York Knicks premagala s 111:106.

V drugem polfinalu zahoda bosta drevi ob 21.30 po slovenskem času igrala ekipi Dallas Mavericks Luke Dončića in Oklahoma City Thunder, po dveh tekmah v Oklahoma Cityju je izid izenačen na 1:1.

Srb Nikola Jokić, najkoristnejši igralec sezone, in Jamal Murray sta dosegla po 24 točk za Denver, Jokić je dodal še 14 skokov in devet podaj. Michael Porter ml. je prispeval 21 točk, celotna prva peterka gostov pa je dosegla dvomestno število točk.

S tem so se prvaki, ki so vodili tudi že za 34 točk, rešili zaostanka z 0:3 po dveh domačih porazih proti mladi ekipi Timberwolves, pri katerih je bil z 19 točkami prvi strelec Anthony Edwards.

"Mislim, da smo igrali bolj preprosto košarko, obenem smo bili bolj agresivni, kar je spremenilo potek tekme," je za ESPN povedal Jokić. "Moji igralci so se dobro odzvali na zvok zvonca, ki je dajal znak za konec serije. Pokazali so, da še verjamejo vase," pa je dodal trener Nuggets Michael Malone.

Tyrese Haliburton | Avtor: Profimedia Profimedia
V Indianapolisu je v veliko bolj dramatični končnici Tyrese Haliburton nanizal 35 točk, Andrew Nembhard pa se je nepričakovano vključil in bil eden ključnih mož za zmago domačih, ko je s svojim šele drugim košem na tekmi zadel trojko ob izteku igralnega časa za vodstvo Pacers s 109:106. Tedaj je bilo do konca tekme še 17,8 sekunde.

Pacers so pred tem že vodili za 12 točk, pa potem zaostajali za devet, preden so z novim preobratom v zadnji četrtini vendarle prišli do zmage. Haliburton je zadel polovico od 12 trojk domačih, a je moral povsem "pokrit" podati Nembhardu za omenjen odločilni met, po katerem se gostje niso več pobrali. Pascal Siakam je za zmago prispeval 26 točk, Myles Turner pa 21 in deset skokov.

Knicks, ki so brez poškodovanih Juliusa Randla, Mitchella Robinsona, Bojana Bogdanovića in OG Anunobyja, sta v napadu vodila Donte DiVincenzo s 35 točkami (zadel je sedem od 11 poskusov za tri točke) in Jalen Brunson s 26 točkami in šestimi trojkami, zadnjo je zadel za izenačenje 42 sekund pred zaključkom dvoboja. Šele tik pred njim je bil potrjen nastop Brunsona zaradi poškodbe noge, ki jo je utrpel v sredo.

* Izidi, končnica, 2. krog:
- polfinale vzhodne konference:
Indiana Pacers - New York Knicks         111:106
(New York vodi z 2:1 v zmagah)

- polfinale zahodne konference:
Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets   90:117
(Minnesota vodi z 2:1 v zmagah)

* Opomba: moštva igrajo na štiri dobljene tekme.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.